Šípkový prášek

16.01.2025

Prášek ze sušených šípků je výborný způsob, jak konzumovat celé šípky a získat maximum z toho, co tyto plody nabízí. Jednoduše usušené šípky rozmixujeme ve vysokootáčkovém mixéru a přesejeme přes síto. Používám síta dvě. Prvně přeseju přes hrubé síto a vyhodím pecičky, které v sítu zůstanou. Potom vše přeseju přes síto jemnější. Tam se utvoří chomáčky z chloupků, které ručně také odstraním, což ale není nezbytné.

Kromě toho, že z prášku lze udělat dobrý čaj, používáme šípkový prášek do kaší, salátů a dezertů, lze jej použít také k dekoraci jídel a moučníků. Díky vysokému obsahu vitamínu C je mírně kyselý.

Autor článku: Martina Christová                                                                                    www.slunecnabrana.cz                                                                                                  www.mistrovskekrystaly.cz