Mandlové mléko je zdravou a chutnou variantou ve stravování, plnou výživných látek. Na rozdíl od živočišného mléka je pro lidský organismus nejen výživné ale také snadno stravitelné.
Mandle namočíme do vody. Používám cca 1/2 litrový hrnek, který naplním do 3/4 suchými mandlemi a zaliji vodou a nechám namočené 2-3 hodiny.
Takto namočené mandle scedíme, propláchneme čistou vodou a dáme do vysokootáčkového mixéru. Zalijeme 1 a 3/4 až 2-mi stejnými hrnky čisté vody a mixujeme.
Rozmixovanou hmotu nalejeme do plátěného sáčku a vymačkáme mléko. Mandlovou drť lze následně použít do raw dezertů. Sáček na výrobu domácího mléka najdete na internetu.
Mléko uchováváme v lednici a před použitím řádně protřepeme, protože tuková složka má tendenci se usazovat.